verstaging vervangen

Zeilboten in haven, aan wal, met rolfoksdystemen

verstaging vervangen

Je verstaging vervangen? Weet jij hoe oud jouw verstaging is? Gaat deze nog mee of is deze eigenlijk al versleten? Een goede verstaging zorgt ervoor dat de mast goed op het schip staat, het zorgt voor de optimale snelheid en het draagt ook bij aan de veiligheid tijdens het varen. Met liefde maken wij jouw verstaging na.
Nieuwe verstaging/stagen gemaakt van RVS kabels bij CS.RIGGING
Wij maken jaarlijks honderden stagen na en daar gebruiken wij uiteraard enkel de beste materialen voor. Lees meer...
Onze werkplaats in Zaandam is zo efficiënt mogelijk ingericht om je verstaging na te maken. Lees meer...
Rolreef systeem Furlex 104 S van Seldén met lijn er doorheen op zeilschip
Wij zijn preffered supplier van Seldén rolfreefsystemen en kunnen je goed adviseren over alle mogelijkheden.  Lees meer...
Tuigen in mast op zeilschip
Soms is het gewenst dat ervaren tuigers je verstaging vervangen. Dat doen wij met veel plezier voor je. Lees meer...

namaken stagen

grote
voorraad

CS.RIGGING is onderdeel van de groothandel Carl Stahl Benelux. Hierdoor hebben wij de terminals voor jouw verstaging in de meeste gevallen op voorraad liggen.

snelle
levering

Door de efficiënte inrichting van onze werkplaats zijn we razendsnel met het namaken van je verstaging. Het moment van langsbrengen en afhalen ligt daardoor nooit ver uit elkaar.

de beste
materialen

Wij vinden kwaliteit ontzettend belangrijk. Op verschillende momenten controleren we daarom de kwaliteit van jouw verstaging. 

gunstige
prijzen

Omdat we groots inkopen krijgen wij de beste prijzen voor de kabel, de terminals en de rolreefsystemen. Dat voordeel delen wij graag met jou.

onze werkplaats

onze werk
plaats

je VERSTAGING 
zelf langs brengen?

Je bent elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur welkom om de verstaging bij ons in Zaandam langs te brengen. We nemen graag alle bijzonderheden met je door en zorgen ervoor dat jou verstaging op de juiste wijze wordt nagemaakt. Je helpt ons daarbij door de spanners van je verstaging aan boord te markeren, zodat we de lengte van de stagen aan boord weten. Laat het even als je komt, dan zetten we de koffie voor je klaar!
Klant wordt geholpen met zijn verstaging

opslag
van oude stagen

Sinds 2015 maken wij jaarlijks honderden stagen na. Nadat wij de stagen van het schip hebben gehaald of zodra je ze hebt langs gebracht, slaan wij de stagen tijdelijk op. Zodra we er mee aan de slag gaan worden ze uit de stalling gehaald en beginnen we met de productie.
oude verstaging

een EFFICIËNTE
werkomgeving

Onze werkplaats is zo ingericht dat we eenvoudig meerdere verstagingen per dag kunnen produceren. In onze werkplaats verwerken we verstagingen tot wel 30 meter lang. Door het plaatsen van meerdere walsmachines en kabelhaspels staan we altijd op de juiste plek. 

unieke verstaging
uniek nummer

Geen stag is hetzelfde en wij houden daarom goed bij welke materialen we gebruiken voor jouw nieuwe verstaging. In de verstaging graveren wij altijd een uniek nummer. Dat is niet alleen handig om alle details in te zien, maar dit is ook handig voor de verzekering. Wij hebben een groot bestand met alle informatie.
Verstaging - CS.RIGGING

het team
in de
werkplaats

Tjerk
Tjerk zorgt er voor dat alle materialen voor jouw verstaging aanwezig zijn en dat jouw verstaging op tijd klaar is. Ook controleert hij de kwaliteit.
Jeffrey is onze allrounder in de werkplaats. Op drukke momenten helpt hij bij het maken van de stagen.
Sil - CS.RIGGING portretfoto
Sil is onze tuiger. Rondom het vaarseizoen vind je hem voornamelijk in de havens. Tijdens de wintermaanden is hij druk met het maken van stagen in de werkplaats.

rolreef
systemen

tot in detail
uitgedacht

Seldén bestaat al sinds 1960. De producten van Seldén zijn continue in ontwikkeling en wereldwijd bekend als A-merk. Zowel toer- als racejachten worden keer op keer voorzien van Seldén uitrusting en zelfs in Olympische klassen is het merk terug te vinden. CS.RIGGING is sinds 2012 preffered supplier van Seldén.

de furlex
van seldén

Het voorzeil kan gemakkelijk ingerold worden met de rolfeefsystemen. De Furlex van Seldén is het meest gebruikte rolreefsysteem. De rolfok is zowel beschikbaar in de elektrische uitvoering als de handmatige uitvoering. Neem voor interesse in de elektrische uitvoering contact op met één van onze tuigers.
Rolreef systeem Furlex 104 S van Seldén met lijn er doorheen op zeilschip

montage
rolreefsysteem

De montage van een rolreefsysteem wordt in onderstaande video uitgelegd. In de praktijk is het echter best lastig om  het oude systeem te vervangen. Wij raden je aan om onze ervaren tuigers in te schakelen. Als premium tuiger van Seldén monteren wij vakkundig het systeem met alle bijbehorende garanties.

beschikbare rolreefsystemen

FURLEX
20S
30S
40S
50S

Voor dinghies en kielboten met een voorstag van 3 of 4 mm en boten van 18 tot 26 voet met een voorstag van 4 of 5 mm.

FURLEX
104S
204S
304S
404S

Voor elke boot tussen de 22 en 60 voet en stagen van 4 tot 14 mm is een Furlex beschikbaar.
Koop online.

FURLEX
500SDe 500s is voor boten met een voorstag van 16mm en een lengte van 60 tot 70 meter.

FURLEX
ELECTRIC
204E
304E
400E

Een elektrische Furlex maakt het zeilen een stuk aangenamer en makkelijker.

FURLEX
SPAREPARTSIs een onderdeel gebroken of aan vervanging toe, dan zijn deze veelal uit voorraad leverbaar.

tuigage
service

wij klimmen graag
de mast in

In sommige situaties is het verstandig om een tuiger in te schakelen om jouw verstaging vervangen. Onze ervaren tuigers doen dit graag voor je. Wij rijden dan naar de haven waar jouw schip ligt. Daar demonteren wij jouw oude stagen. Zodra de nieuwe stagen klaar zijn, spreken we weer af en plaatsen wij de nieuwe stagen netjes op het schip. Wij kunnen dan ook meteen alles voor je aftrimmen.
Tuigen - CS.RIGGING

advies 
op maat

Wij adviseren je graag over je verstaging vervangen, maar ook over je lopend want (vallen en schoten), blokken en dekbeslag. Indien nodig voeren wij een mastinspectie uit en leveren we een document aan voor je verzekering. Wij kunnen je ook ondersteunen met een nieuwe mast en je adviseren over rolreefsystemen. Uiteraard staan we ook voor je klaar om andere vragen te beantwoorden. Maak vooral gebruik van ons netwerk!
Mast - CS.RIGGING

Ook voor
lijnen-pakketten

Als je het hele lijnen pakket van je boot wilt vervangen kan het interessant zijn om onze tuiger in te schakelen. Floris is veel onderweg en hij stopt graag even bij jou op de haven.

Gleistein
lijnen

Wij adviseren je graag over alle type lijnen en helpen je bij het kiezen. Onze lijnen zijn van A-kwaliteit Leverancier Gleistein. Wij hebben een grote voorraad lijnen voor elke toepassing. Heb je speciale wensen? Laat het ons weten of klik op deze link voor meer informatie over lijnen!

onze
tuigers

Floris
Floris
hoofdtuiger
Sil - CS.RIGGING portretfoto
Sil
tuiger

offerte
formulier

Aan de hand van de gegevens in onderstaand formulier kunnen wij je een passende offerte toesturen voor verstaging vervangen. Indien mogelijk, ontvangen wij ook graag foto's om de aanvraag te versnellen. Dit is uitaard niet verplicht. De foto's kunnen aan het eind van het offerte formulier worden toegevoegd.

Wij streven er naar om binnen een paar werkdagen te reageren. Je kunt ons uiteraard ook bellen! 

Stories

Teddy zeehond pup CS.RIGGING Zeehonden Centrum Pieterburen

Teddy de zeehond

Dit is Teddy! Ons tweede adoptiezeehond. Teddy is, toen ze tussen de 2 en 4 dagen oud was, gevonden in Termuntenzijl, aan de Groningse kust.
Lees meer
Productie splits - CS.RIGGING

Het splitsparadijs

In onze werkplaats bevindt zich een groot splitsparadijs waar Joost fulltime bezig is om alle lijnen te voorzien van de gewenste splits. Lars neemt je in onderstaande video mee op een mini tour mee door het splitsparadijs.
Lees meer
Blue Beryl Sailing

Verzekering

Hoeveel jaar is de verstaging verzekerd? Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van 'Goed huisvaderschap'. Maar wat is dat nu precies? Het blijft voor menig watersportliefhebber onduidelijk.
Lees meer

meer voor je verstaging

CONTACT