Een dagje mee met de tuiger

Wij gingen een dagje mee met onze tuiger Menno naar Jachthaven IJmond Daar mocht Menno een oud rolfok systeem vervangen voor een prachtige Furlex 204s. Dat legden wij graag vast. 
Voor zeilbootliefhebbers is er niets zo genieten als een dag op het water doorbrengen, de wind in de zeilen voelen en de vrijheid ervaren die het zeilen met zich meebrengt. Maar achter die moeiteloze schoonheid van een zeilboot zit ook heel wat werk.
Menno doet tuigage aan - CS.RIGGING
Een dagje mee met de tuiger begint vroeg in de ochtend, nog voordat de meeste zeilers aan hun avontuur beginnen. Terwijl de zon langzaam opkomt, is onze tuiger Menno al in de haven bezig met het controleren van de tuigage van de zeilboot. Hij controleert de mast, verstaging, blokken en lijnen om er zeker van te zijn dat alles geschikt is voor het nieuwe rolreef systeem.
Voorbereiden Menno de tuiger - CS.RIGGING
Een rolreef systeem vervangen vergt wat werk en kunde, maar niks wat onze tuigers niet kunnen. Om een oude voor een nieuwe te vervangen, moet je eerst wat voorbereiding treffen. Eerst zorgt Menno voor een noodvoorstag door gebruik te maken van een val. Deze zorgt ervoor dat wanneer je de voorstag weghaalt, de mast blijft staan. Nadat Menno de voorstag onderaan heeft losgemaakt, klimt hij met een bootmansstoel vervolgens de mast in, om de voorstag bovenin de mast los te maken.
Mast op kade - CS.RIGGING
De hele voorstag wordt vervolgens op de kade gelegd, om deze naast de nieuwe voorstag te leggen. Zo zorgen we ervoor dat alles perfect past. De trommel gaat er vervolgens ook op en zo wordt de nieuwe voorstag met een nieuw rolreef systeem keurig op het schip geplaatst. Ook daarvoor klimt Menno dan eerst nog omhoog de mast in om daar de nieuwe voorstag aan te monteren. Uiteraard meet Menno daarna alles na, om ervoor te zorgen dat jouw zeilboot in de optimale conditie is om onbezorgd te zeilen.
Ps. Heb je hulp nodig? Onze tuigers helpen jou graag! Lees hier meer over onze tuigage service.

onbezorgd zeilen

samen met CS.RIGGING

stories

De montage van een kotterstag

Onze tuigers Menno en Paul gingen naar Amsterdam, naar Sixhaven voor het monteren van een Facnor FlatDeck als kotterstag.
Zeilboot aan het varen - CS.RIGGING

Tijd voor de verstagingsactie

Het is weer herfst, dus dat betekent dat de verstagingsactie in volle gang is. Is jouw verstaging toe aan vervanging?
Meerder zeilboten op het water - CS.RIGGING

Masttrim

Het trimmen van de mast van een zeilboot is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het schip op de juiste manier presteert op het water.

cs.rigging
servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam


CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk


CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad


CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

offerteformulier

    Contact