Tuigage
service

Wij klimmen
graag
de mast in

In sommige situaties is het verstandig om een tuiger in te schakelen om jouw verstaging vervangen. Onze ervaren tuigers doen dit graag voor je. Wij rijden dan naar de haven waar jouw schip ligt. Daar demonteren wij jouw oude stagen. Zodra de nieuwe stagen klaar zijn, spreken we weer af en plaatsen wij de nieuwe stagen netjes op het schip. Wij kunnen dan ook meteen alles voor je aftrimmen.

Advies 
op maat

Wij adviseren je graag over je verstaging vervangen, maar ook over je lopend want (vallen en schoten), blokken en dekbeslag. Indien nodig voeren wij een mastinspectie uit en leveren we een document aan voor je verzekering. Wij kunnen je ook ondersteunen met een nieuwe mast en je adviseren over rolreefsystemen. Uiteraard staan we ook voor je klaar om andere vragen te beantwoorden. Maak vooral gebruik van ons netwerk!

Montage verstaging vervangen

Wij houden van duidelijkheid en maken het jou zo makkelijk mogelijk. Naast onze thuisbasis in Zaandam, werken wij bij verschillende servicelocaties met vaste prijzen voor de meest voorkomende werkzaamheden voor het controleren, leveren en vervangen van de verstaging. Zo weet jij waar je aan toe bent en kun je weer zorgeloos genieten op het water! Onze servicelocaties zijn Jachthaven Dintelmond, Haven Andijk en Lelystad Haven. Service op andere locaties in Nederland of buitenland ontvangen we graag op aanvraag. Ook daar komen we graag langs en werken wij met veel enthousiasme aan jouw boot!

Fullservicepakket 

(op één van onze servicelocaties)

€645,-

Voor dit bedrag halen wij je mast van de boot af en demonteren vakkundig alle verstaging. De verstaging nemen wij mee naar onze hoofdvestiging in Zaandam. Daar maken wij de stagen na en slaan wij ze zo nodig netjes op. Zodra je weer te water gaat haalt onze tuiger de stagen op en monteert ze weer netjes aan de mast. Dan kranen we de mast weer op je boot, en vervolgens trimmen we de mast af. Als je een nieuw rolreefsysteem hebt gekocht is de meerprijs €125,-. Dat kost onze tuiger extra werk, omdat hij het systeem op locatie in elkaar moet zetten. Kortom, met dit pakket regelen wij alles voor jouw verstaging. Zodra wij klaar zijn kan je weer zorgeloos varen!

Losse prijzen

(op één van onze servicelocaties)
Kraan:
Omdat wij veel kranen op onze servicelocaties hebben wij speciale prijzen. Daar laten we jou ook graag gebruik van maken als je verstaging bij ons koopt. De kraankosten voor het afhalen van de mast zijn €75,-, evenals het plaatsen van de mast ook €75,- kost. Daarnaast betaal je de uren van onze tuiger. Gemiddeld kost het demonteren van de mast hem een uur, evenals het plaatsen ervan. Deze kosten komen apart op je factuur te staan.

Montage:
Het demonteren van je verstaging en op een later moment weer monteren en trimmen kost €495,-. Het demonteren van je oude rolreefsysteem en vervolgens het monteren ervan kost €125,- extra. Aansluitend op de montage trimmen wij gratis je mast.

Masttrim:
Is je verstaging nog goed en wil je dat we alleen je mast komen trimmen? Onze tuiger komt graag bij je langs. Voor €80,- is je mast door een ervaren tuiger getrimd en kan je weer zorgeloos een seizoen op pad.

Mastinspectie:
Wij komen graag de mast voor je inspecteren voor €160,-. Op deze pagina kan je meer lezen over het inspecteren van je mast. 

Overige:
Onze tuiger is specialist op het gebied van alle tuigage en dekbeslag. Het uurtarief van onze ervaren tuiger is €80,-, met een toeslag van €15,- per uur voor werkzaamheden in de mast. We komen ook langs op andere havens. We rekenen dan €0,69 p/km vanaf onze dichtstbijzijnde servicelocatie om bij je te komen.

Prijzen op servicelocatie 

Specificatie Prijs
Mast demonteren
Mast monteren
€75,- (samen €150,-)
Montage verstaging inclusief trimmen mast €495,-
Mastinspectie €160,-
Trimmen €80,-
Overig (per uur) €80,-
Prijzen zijn inclusief BTW

Ook voor
lijnenpakketten

Gleistein
lijnen

Als je het hele lijnen pakket van je boot wilt vervangen kan het interessant zijn om onze tuiger in te schakelen. Floris is veel onderweg en hij stopt graag even bij jou op de haven.
Wij adviseren je graag over alle type lijnen en helpen je bij het kiezen. Onze lijnen zijn van A-kwaliteit Leverancier Gleistein. Wij hebben een grote voorraad lijnen voor elke toepassing. Heb je speciale wensen? Laat het ons weten of klik op deze link voor meer informatie over lijnen!
Montage CS.RIGGING
lijnen pakket CS.RIGGING

Onze
tuigers

Floris
Floris
hoofdtuiger
Menno - CS.RIGGING
Menno
tuiger
Timo - hoofd productie
Timo - hoofd productie
Timo
tuiger

Onbezorgd zeilen

Contact