LAZY JACK SYSTEEM.

Lazy Jack Systeem

Lazy Jack systeem

Zo af en toe verdient het Lazy Jack systeem net dat beetje extra aandacht. Hoofdzakelijk omdat dit systeem ons ook echt helpt wanneer wij alleen aan het zeilen zijn.

Wanneer wij bij terugkomst het grootzeil (netjes) willen strijken, komt het Lazy Jack systeem van pas. Het Lazy Jack systeem voorkomt namelijk dat het grootzeil slordig neer valt of op dek valt wanneer deze wordt gestreken. Super handig dus. Het Lazy Jack systeem wordt door ons op maat gemaakt, zodat het helemaal bij jouw schip en grootzeil past.

Geïnteresseerd? Koop hier direct jouw Lazy Jack systeem. Hieronder lees je meer over het systeem en hoe je deze installeert.

Het systeem

Het Lazy Jack systeem is een volledig en kwalitatief hoogwaardig systeem.

Het 3-benen systeem is voor masten tot 12 meter en het 4-benen systeem voor masten die hoger zijn.

Beide systemen bevatten twee kunststof kikkers voor op de mast, twee sets RVS vlinderogen met D-sluiting en een blokjes voor aan de zaling, de lijnen met low friction rings en de bijbehorende RVS vlinderogen voor onder de giek.

De lazy jack lijnen moet je met een paalsteek aan de vlinderogen bevestigen. Eventuele overlengte kan worden afgeknipt, afgebrand of afgetakeld. De vlinderogen op de giek worden meestal evenredig verdeeld over de lengte van de giek, maar dat kan op jouw zeilboot net even anders zijn.
Paalsteek - CS.RIGGING

3-benen & 4 benen systeem

Op de eerste afbeelding zie je een 3-benen systeem en op de tweede afbeelding zie je een 4-benen systeem. De eerste lijn begint bij de kikker onderaan de mast, loopt langs de mast omhoog en via het blokje aan de onderzijde van de eerste zaling weer naar beneden. Aan het uiteinde is de low friction ring van Selden gesplitst. De tweede lijn loopt vanaf het eerste vlinderoog op de giek door de low friction ring van de eerste lijn en gaat dan naar achteren toe. Ook aan dit uiteinde is een low friction ring ingesplitst. De derde lijn loopt vanaf het tweede vlinderoog op de giek door de low friction ring van de tweede lijn en gaat dan naar het derde vlinderoog. Bij het systeem met vier benen leveren wij er een vierde lijn en vlinder erbij.

3-benen systeem

Lazy-Jack-3-benen-systeem - CS.RIGGING

4-benen systeem

Lazy-Jack-4-benen-systeem - CS.RIGGING

Montage

Handleiding 3-benen

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Handleiding 4-benen

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Bekijk hier de handleiding in .pdf

Kopen?

koop hier direct het Lazy Jack systeem

Contact