LAZY JACK SYSTEEM.

lazy jack Systeem

super handig

Zo af en toe verdient het Lazy Jack systeem net dat beetje extra aandacht. Hoofdzakelijk omdat dit systeem ons ook echt helpt wanneer wij alleen aan het zeilen zijn.

Wanneer wij bij terugkomst het grootzeil (netjes) willen strijken, komt het Lazy Jack systeem van pas. Het Lazy Jack systeem voorkomt namelijk dat het grootzeil slordig neer valt of op dek valt wanneer deze wordt gestreken. Super handig dus. Het Lazy Jack systeem wordt door ons op maat gemaakt, zodat het helemaal bij jouw schip en grootzeil past.

Geïnteresseerd? Koop hier direct jouw Lazy Jack systeem. Hieronder kun je lezen hoe je deze installeert.
Lazy Jack systeem

installeren

wat zit er in het pakket

Het Lazy Jack systeem van CS.RIGGING is een volledig en kwalitatief hoogwaardig systeem.

Het 3 benige systeem is voor masten tot 12 meter en het 4 benige systeem voor masten die hoger zijn.

Beide systemen bevatten twee kunststof kikkers voor op de mast, twee sets RVS vlinderogen met D-sluiting en een blokjes voor aan de zaling, de lijnen met low friction rings en de bijbehorende RVS vlinderogen voor onder de giek.

Op de afbeelding zie je een 3-benig systeem. De eerste lijn begint bij de kikker onderaan de mast, loopt langs de mast omhoog en via het blokje aan de onderzijde van de eerste zaling weer naar beneden. Aan het uiteinde is de low friction ring van Selden gesplitst. De tweede lijn loopt vanaf het eerste vlinderoog op de giek door de low friction ring van de eerste lijn en gaat dan naar achteren toe. Ook aan dit uiteinde is een low friction ring ingesplitst. De derde lijn loopt vanaf het tweede vlinderoog op de giek door de Low friction ring van de tweede lijn en gaat dan naar het derde vlinderoog. Bij het systeem met vier benen leveren wij er een vierde lijn en vlinder bij.

De lazy jack lijnen moet je met een paalsteek aan de vlinderogen bevestigen. Eventuele overlengte kan worden afgeknipt, afgebrand of afgetakeld. De vlinderogen op de giek worden meestal evenredig verdeeld over de lengte van de giek, maar dat kan op jouw zeilboot net even anders zijn.

SHop

Het 3 benige systeem bestaat uit:
  • 2 stuks kunststof kikker voor aan de mast..
  • 2 setjes vlinderoog + D-sluiting + blokje Seldèn voor aan de zaling.
  • 2 lijnen 6.000 mm beide zijden afgebrand.
  • 2 lijnen 8.000 mm één zijde voorzien van low fiction ring en de andere zijde afgebrand.
  • 2 lijnen 11.000 mm één zijde voorzien van low fiction ring en de andere zijde afgebrand.
  • 3 stuks vlinderogen voor onder de giek.
Het 4-benige systeem wordt aangevuld met het volgende:
  • 2 lijnen 16.000 mm één zijde voorzien van low fiction ring en de andere zijde afgebrand.
  • 1 stuk vlinderoog voor onder de giek.
Bevestigingsmiddelen:
  • Voor het bevestigen van de vlinderogen leveren wij Monel popnagels mee.
  • Voor het bevestigen van de kunststof kikkers aan de mast leveren wij geen spullen mee.

koop hier direct het lazy jack systeem

Kant en klaar systeem

BLOK4

SUB

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sagittis vehicula ligula. Nam vitae sapien dapibus, tincidunt nunc sit amet, condimentum ipsum. Fusce pharetra volutpat urna maximus blandit. Duis vulputate nisi sem, a faucibus nisl iaculis ac. Pellentesque tincidunt at urna in cursus. Mauris ultrices nibh nec iaculis mollis. Aenean quis volutpat ante, cursus finibus nisi. Integer molestie non ipsum a eleifend. In hac habitasse platea dictumst.
contact