alles voor de perfecte lijn aan boord

mét en zonder splits

Toe aan nieuwe lijnen?

Wij bieden je alles voor de perfecte lijn aan boord. Daarbij maken we gebruik van hoge kwaliteit materialen en onze beste vakmensen. Onze tuiger adviseert je graag aan boord over de mogelijkheden, waardoor je met de juiste lijn het water op gaat. Lees hieronder meer over welke splits bij jou past, het spitsparadijs, onze service aan boord, of koop direct je lijnen in de webshop of vraag een offerte voor een lijnenpakket aan. 

Ben jij goed uitgerust voor de komende mijlen?
Lijn aan kade

Welke splits heb jij nodig?

De perfecte afwerking

oogsplits

  • Bij een oogsplits wordt de lijn weer terug in zichzelf gesplitst waarbij een lus of oog ontstaat. Hierdoor kun je de lijn gemakkelijk aan iets haken. Je gebruikt een oogsplits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. 
Vlaams oog - CS.RIGGING

vlaams oog

  • Een Vlaams oog is een oogsplits, maar dan zonder kern. Daardoor is deze slapper en heeft hij minder trekkracht. Een Vlaams oog wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lijn door de mast te halen. 
Kernsplits - CS.RIGGING

kernsplits

  • Een kernsplits is een oogsplits waarbij het oog (of lus)  geen mantel heeft. Ook kies je voor deze splits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. Doordat de mantel hier ontbreekt, is de lus zelf soepeler dan bij een oogsplits.
lus met versterkte kous

kous

  • Een oogsplits kan ook van een kous voorzien worden. Op deze manier kan de lijn bevestigd worden aan een sluiting. Indien grotere krachten van toepassing zijn is een versterkte kous gunstiger. Onze kous is altijd van RVS.
lus met low friction eye

low friction

  • Door de low friction ring van Selden kunnen andere lijnen lopen. Het materiaal is van zwart geanodiseerd aluminium. De ringen zijn licht, sterk en onderhoudsvrij.  Geschikt voor statische belastingen.
Betakeling - CS.RIGGING

betakeling

  • Bij een betakeling wordt om het uiteinde van een lijn wordt een dun touw, of takelgaren strak gewikkeld. De betakeling zorgt ervoor de mantel strakker om de kern blijft zitten, en dus langer mee gaat. 

wat voor lijn zoek jij?

(opent een nieuw venster)

webshop
lijnen

altijd de
juiste lijn

Op onze webshop kan je verschillende type lijnen voor verschillende toepassingen vinden. 

snelle
levering

Door de grote voorraad en de efficiënte afhandeling heb je lijnen al met een paar dagen in huis.

gerelateerde
producten

Niet alleen lijnen, maar ook blokken, sluitingen, terminals en accessoires voor je boot kan je online kopen.

lijnenpakket aanvragen

Uiteraard kun je bij CS.RIGGING ook een geheel op maat gemaakt lijnenpakket aanvragen. Vraag hier je offerte aan.

Lees hier meer over de lijnen...

Watersport touwwerk Carl Stahl

lijnen
sinds 1997

Wij hebben duizenden meter lijnen in verschillende soorten en diameters. Lees meer...

splits
paradijs

Onze werkplaats in Zaandam is zo efficiënt mogelijk ingericht voor je lijnen. Lees meer...

service
aan boord

Onze ervaren tuigers komen graag bij je aan boord om je te adviseren over lijnen. Lees meer...

webshop
lijnen

24/7 kan je lijnen bestellen en binnen no time heb je (gesplitste) lijnen in huis.  Lees meer...

Kwaliteit lijnen

van Gleisten Ropes

Gleistein Ropes is in 1824 opgericht in Bremen. Inmiddels bestaat hun wereld modernste productie installaties in Bremen én Trencin uit een totale productie oppervlakte van meer dan 17.000 m².  Hier worden maar liefst meer dan 5500 verschillende soorten touwen geproduceerd, gericht op 4 specialisaties: ropes for recreational marine, ropes for commercial marine, ropes for industry and trade, en slings for lifting

Carl Stahl, het moederbedrijf van CS.RIGGING, werkt al sinds 1997 nauw samen met Gleistein en mag zich ook met trots de hoofddealer van Gleistein noemen.  Hierdoor kunnen ook de klanten van CS.RIGGING profiteren van de beste kwaliteit lijnen tegen gunstige prijzen.

grote
voorraad

CS.RIGGING is onderdeel van de groothandel Carl Stahl Benelux. Hierdoor hebben wij altijd veel lijnen op voorraad in verschillende uitvoeringen.

snelle
levering

Door de efficiënte inrichting van onze werkplaats kunnen we snel je lijnen kappen en eventueel splitsen. Je kunt er bijna op wachten.

de beste
materialen

Wij vinden kwaliteit ontzettend belangrijk. Daarom werken wij uitsluitend met de beste lijnen en verwerken wij de lijnen onder optimale omstandigheden.

gunstige
prijzen

We kopen groots in en voor de beste prijzen. Daarnaast werkt onze ervaren  splitser full time. Dat voordeel delen wij graag met jou.

splits
paradijs

 splits
paradijs

een EFFICIËNTE 
werkomgeving

Sinds 1997 verkoopt onze moedermaatschappij al lijnen.  In ons splitsparadijs beschikken we over twee splitstafels van 13 meter! De tafel op de voorgrond is geschikt voor de dikkere lijnen en de andere tafel voor de lijnen tot 16mm. Op de achtergrond staat een deel van onze voorraad.

kom zelf even je
lijnen bekijken

Je bent elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur welkom bij ons in Zaandam om je lijnen te bekijken of je te laten informeren.  Onder het genot van een kop koffie nemen we alle bijzonderheden samen door. Als je het leuk vindt kan je meteen zien hoe en waar wij je lijnen splitsen!

advies van onze
ervaren splitser

Onze splitster Joost heeft jarenlange ervaring met het splitsen van verschillende soorten lijnen. Joost adviseert je graag bij het kiezen van de juiste lijn. 

nieuwe 
producten

Naast de lijnen hebben wij ook een hele product-range van aanverwante artikelen. Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwde producten voor je de lijnen op en rondom je boot.

het team
in de
werkplaats

Joost
Joost is de echte  lijnen specialist. Hij helpt je graag bij het kiezen van de lijnen en splitst graag.
Tjerk
Tjerk zorgt er voor dat alle lijnen netjes ingepakt zijn en klaar liggen voor verzending.

service
aan boord

wij zijn op
veel havens actief

Als je het hele lijnen pakket van je boot wilt vervangen kan het interessant zijn om onze tuiger in te schakelen. Door het hele land vervangt Floris stagen en hij is veel onderweg. Hij stopt graag even bij jou op de haven.

advies 
op maat

Wij adviseren je graag over het splitsen van lijnen, maar ook over je stagen, blokken en dekbeslag. Ook hebben wij een groot netwerk binnen de watersport. Maak vooral gebruik van onze kennis en kunde. Heb je speciale wensen? Laat het ons weten!

wij klimmen graag
de mast in

Is je verstaging aan vervanging toe? Onze ervaren tuigers doen dit graag voor je. Wij rijden dan naar de haven waar jouw schip ligt. Daar demonteren wij jouw oude stagen. Zodra de nieuwe stagen klaar zijn, spreken we weer af en plaatsen wij de nieuwe stagen netjes op het schip. Wij kunnen dan ook meteen alles voor je aftrimmen. 
Tuigen - CS.RIGGING

Verstaging
namaken?

Wij adviseren je graag over je verstaging vervangen, ook als je het zelf wilt monteren. Wij kunnen je ook ondersteunen met een nieuwe mast en je adviseren over rolreefsystemen. Uiteraard staan we ook voor je klaar om andere vragen te beantwoorden. Maak vooral gebruik van ons netwerk! Lees hier meer over het vervangen van verstaging.
Mast - CS.RIGGING

onze
tuiger

Floris
Floris is onze hoofd tuiger. Hij heeft jarenlange ervaring met het tuigen van boten. 

offerte lijnenpakket

Liever gelijk een passend lijnpakket aanvragen? Vul onderstaand formulier in en wij sturen je een passende offerte terug.

Wij streven er naar om binnen een paar werkdagen te reageren. Je kunt ons uiteraard ook bellen! 

Stories

Teddy zeehond pup CS.RIGGING Zeehonden Centrum Pieterburen

Teddy de zeehond

Dit is Teddy! Ons tweede adoptiezeehond. Teddy is, toen ze tussen de 2 en 4 dagen oud was, gevonden in Termuntenzijl, aan de Groningse kust.
Lees meer
Productie splits - CS.RIGGING

Het splitsparadijs

In onze werkplaats bevindt zich een groot splitsparadijs waar Joost fulltime bezig is om alle lijnen te voorzien van de gewenste splits. Lars neemt je in onderstaande video mee op een mini tour mee door het splitsparadijs.
Lees meer
Blue Beryl Sailing

Verzekering

Hoeveel jaar is de verstaging verzekerd? Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van 'Goed huisvaderschap'. Maar wat is dat nu precies? Het blijft voor menig watersportliefhebber onduidelijk.
Lees meer
CONTACT