Lijnen splitsen

Lijnen zijn onmisbaar tijdens het zeilen. Daarom bieden wij alleen kwaliteit lijnen aan voor optimaal zeil plezier. De lijnen zijn van de merken CS.ROPES en Gleistein Ropes. De lijnen verschillen van elkaar door hun eigenschappen zoals hun rek, soepelheid, strengs en kleur. Aan elke lijn kan naar wens een splits gemaakt worden. Hiermee wordt de lijn optimaal benut.  
Al onze lijnen hebben zijn van de beste kwaliteit voor het optimale zeilplezier. Lees meer...
Gleistein Ropes is de innovatieve leider in de touwtechnologie. Lees meer...
Alle lijnen kunnen door ons gesplitst worden. Lees meer...
Weet je al welke lijn je nodig hebt? Koop hier direct jouw lijnen. Shop..

kwaliteit lijnen

kwaliteit en eigenschappen

kwaliteit en eigenschappen

Wij vinden kwaliteit heel belangrijk, zo ook bij onze lijnen. Al onze lijnen zijn van de merken CS.ROPES en Gleistein Ropes. En elke lijn heeft weer specifieke eigenschappen wat ze geschikt maken voor een bepaalde toepassing zoals schoten, vallen, trimlijnen of landvasten. Zo is er voor iedereen naar wens een juiste lijn, met de juiste rek, breekkracht en kleur.  Al deze lijnen kunnen ook naar wens door ons gesplitst worden. Daarnaast  hebben wij ook spitsgereedschap waarmee je zelf je eigen splits kunt maken. 
Tuigen in Lelystad - CS.RIGGING

gleistein ropes

Lijnen voorraad - CS.RIGGING

Gleistein lijnen

Wij hebben een grote voorraad aan Gleistein lijnen. Bij CS.RIGGING werken wij hoofdzakelijk met lijnen van Polyester, Polyamide en de HMPE vezel Dyneema. 

Gleistein staat bekend om hun innovatieve, kwaliteit lijnen. Deze lijnen verschillen van elkaar door hun rek en breekkracht. Naar wens splitsen wij alle lijnen vanaf de 3-strengs tot de dubbel gevlochten Dyneema lijnen. 

Iets speciaals nodig? Laat het ons weten en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden. 

splitsen

Gesplitste lijnen

Kennen jullie Joost al? Onze hoofd splitser? (klik hier om hem te zien). Hij splitst lijnen van vallen, tot schoten en landvasten. Gesplitste lijnen ogen niet alleen mooi, ze zijn ook duurzaam. Een gesplitste lijn zorgt ervoor dat de lijn zijn optimale sterkte behoudt. Hieronder staan de vier meest voorkomende splitsen.

Eindverbindingen

Wij hebben een grote collectie aan eindverbindingen die naar wens aan de lijnen bevestigd kunnen worden. Zo hebben wij sluitingen, karabijnhaken, rope eyes en andere bootaccessoires die worden gebruikt in combinatie met kabels of touwwerk. 
Hieronder kun je de collectie lijnen vinden. Weet je niet precies welke je nodig hebt, of ben je benieuwd naar de splits mogelijkheden, neem dan contact met ons op en laat je adviseren.
volg onze splitser op instagram
Vlaams oog - CS.RIGGING

oogsplits

  • Bij een oogsplits wordt de lijn weer terug in zichzelf gesplitst waarbij een lus of oog ontstaat. Hierdoor kun je de lijn gemakkelijk aan iets haken. Je gebruikt een oogsplits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. 
Kernsplits - CS.RIGGING

kernsplits

  • Een kernsplits is een oogsplits waarbij het oog (of lus)  geen mantel heeft. Ook kies je voor deze splits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. Doordat de mantel hier ontbreekt, is de lus zelf soepeler dan bij een oogsplits.
Vlaams oog - CS.RIGGING

vlaams oog

  • Een Vlaams oog is een oogsplits, maar dan zonder kern. Daardoor is deze slapper en heeft hij minder trekkracht. Een Vlaams oog wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lijn door de mast te halen. 
Betakeling - CS.RIGGING

betakeling

  • Om het uiteinde van een lijn wordt een dun touw, of takelgaren strak gewikkeld. De betakeling zorgt ervoor de mantel strakker om de kern blijft zitten, en dus langer mee gaat. 

CS.RIGGING

great things
are built
with
the best materials.

volg ons op Instagram

CONTACT