Splitsen
in het
splitsparadijs

Splitsparadijs

CS.RIGGING is onderdeel van de groothandel Carl Stahl Benelux. Hierdoor hebben wij altijd veel lijnen op voorraad in verschillende uitvoeringen. Door de efficiënte inrichting van onze werkplaats kunnen we snel je lijnen kappen en eventueel splitsen. Je kunt er bijna op wachten. Wij vinden kwaliteit ontzettend belangrijk. Daarom werken wij uitsluitend met de beste lijnen (Gleistein Ropes) en verwerken wij de lijnen onder optimale omstandigheden. We kopen groots in en voor de beste prijzen. Daarnaast werkt onze ervaren splitser full time. Dat voordeel delen wij graag met jou.

Een efficiënte 
werkomgeving

Sinds 1997 verkoopt onze moedermaatschappij, Carl Stahl Benelux, al lijnen. In ons splitsparadijs beschikken we over twee splitstafels van 13 meter! De tafel op de voorgrond is geschikt voor de dikkere lijnen en de andere tafel voor de lijnen tot 16mm. Op de achtergrond staat een deel van onze voorraad.
Splitsparadijs - CS.RIGGING
Splitsruimte

Advies van onze ervaren splitser

Onze splitster Joost heeft jarenlange ervaring met het splitsen van verschillende soorten lijnen. Joost adviseert je graag bij het kiezen van de juiste lijn en splits. 

De perfecte
afwerking

Gesplitste lijnen worden steeds populairder. En dat is niet voor niks. Een lijn wordt optimaal gebruikt wanneer deze is afgewerkt met een splits, en niet met een knoop. De trekkracht van een lijn kan zelfs tot de helft minder worden bij het gebruik van een knoop. Daarnaast oogt een splits een stuk netter.

Wij zijn zelf ook een groot voorstander van gesplitste lijnen. Daarom hebben wij een eigen hoofd splitser, Joost, bij CS.RIGGING. Joost splitst onze Gleistein lijnen geheel naar wens van de klant gericht op de toepassing.

Verschillende splitsen

oogsplits

oogsplits

  • Bij een oogsplits wordt de lijn weer terug in zichzelf gesplitst waarbij een lus of oog ontstaat. Hierdoor kun je de lijn gemakkelijk aan iets haken. Je gebruikt een oogsplits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. 
Vlaams oog - CS.RIGGING

vlaams oog

  • Een Vlaams oog is een oogsplits, maar dan zonder kern. Daardoor is deze slapper en heeft hij minder trekkracht. Een Vlaams oog wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lijn door de mast te halen. 
Kernsplits - CS.RIGGING

kernsplits

  • Een kernsplits is een oogsplits waarbij het oog (of lus)  geen mantel heeft. Ook kies je voor deze splits wanneer de lijn al zijn kracht nodig heeft. Doordat de mantel hier ontbreekt, is de lus zelf soepeler dan bij een oogsplits.
lus met versterkte kous

kous

  • Een oogsplits kan ook van een kous voorzien worden. Op deze manier kan de lijn bevestigd worden aan een sluiting. Indien grotere krachten van toepassing zijn is een versterkte kous gunstiger. Onze kous is altijd van RVS.
lus met low friction eye

low friction

  • Door de low friction ring van Selden kunnen andere lijnen lopen. Het materiaal is van zwart geanodiseerd aluminium. De ringen zijn licht, sterk en onderhoudsvrij.  Geschikt voor statische belastingen.
Betakeling - CS.RIGGING

betakeling

  • Bij een betakeling wordt om het uiteinde van een lijn wordt een dun touw, of takelgaren strak gewikkeld. De betakeling zorgt ervoor de mantel strakker om de kern blijft zitten, en dus langer mee gaat. 

Neem een kijkje in het Splitsparadijs

Lars neemt je in deze video graag even mee in een mini tour door het splitsparadijs. 

Wil je zelf een keer langskomen? Je bent elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur welkom bij ons in Zaandam om je lijnen te bekijken of je te laten informeren. Onder het genot van een kop koffie nemen we alle bijzonderheden samen door. Als je het leuk vindt kan je meteen zien hoe en waar wij je lijnen splitsen!

Nieuwe 
producten

Naast de lijnen hebben wij ook een hele product-range van aanverwante artikelen. Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwde producten voor je de lijnen op en rondom je boot.
Splitsparadijs CS.RIGGING

Het team
in de
werkplaats

Joost
Joost is de echte  lijnen specialist. Hij helpt je graag bij het kiezen van de lijnen en splitst graag.
Lex in de werkplaats
Lex zorgt er voor dat alle lijnen netjes ingepakt zijn en klaar liggen voor verzending.
Menno - CS.RIGGING
Menno is onze tuiger. Rondom het vaarseizoen vind je hem voornamelijk in de havens. Tijdens de wintermaanden is hij druk met het maken van stagen en splitsen in de werkplaats. 

Onbezorgd zeilen

Contact