Zeehondencentrum Pieterburen logo

carla

Mag ik jullie voorstellen aan Carla en haar verhaal met jullie delen.

Carla was ongeveer 3-4 dagen oud toen zij werd gevonden. Zij werd een dag geobserveerd om te kijken of haar moeder ook in de buurt was. Tijdens deze observatieperiode bleek dat zeehondje Carla continu werd belaagd door omstanders. Mensen bleven bij haar in de buurt staan, gingen naast haar zitten en raakten haar aan. Het werd onmogelijk om haar te blijven observeren, want zo werd de kans kleiner dat de moeder terug zou komen. Carla was nog te jong om zonder  moeder te kunnen overleven. Daarom is ze naar de opvang gebracht. Bij binnenkomst woog Carla amper 8 kilo.
Zeehond Carla in zeehondencrèche Pieterburen

Hoe verder

Carla verblijft op dit moment in een quarantaine achter de schermen samen met een andere pup. Wanneer zij voldoende hersteld is zal zij worden overgeplaatst naar één van de buitenbassins. Hier zal zij dan blijven tot aan het moment dat zij volledig hersteld en aangesterkt is en kan worden vrijgelaten. In totaal zal Carla tussen de 2-3 maanden in het Zeehondcentrum blijven. 

update: Carla is vrijgelaten

Carla is vrijgelaten bij het strandje van Lauwersoog. De afgelopen weken heeft het Zeehonden Centrum Pieterburen Carla met heel veel liefde verzorgd. Nu mag ze aangesterkt en wel, samen met 3 andere zeehondenpups op avontuur in de Waddenzee. Bekijk hier de foto's. 
Zeehond Carla in zeehondencrèche Pieterburen

zeehondencentrum pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is één van de oudste en beste zeehondenopvang ter wereld. Zij zorgen met veel passie voor de zeehonden en de omgeving waarin ze leven, de Waddenzee. Een gezonde zeehond vormt voor hen de graadmeter voor een schone zee. Dit is goed zichtbaar in de praktijk, in hun zorg voor de dieren en met hun acties om de plastic soup in de zeeën en oceanen tegen te gaan.

Adoptiepup

Met onze donatie adopteert CS.RIGGING deze zomer zijn eerste zeehondenpup, Carla. Dit wordt mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten van jouw oude verstaging en zeerailing. Houd onze stories in de gaten voor updates en lees in de tussentijd hier verder wat jij kunt doen!

wat kun jij doen?

Op de website van Zeehondencentrum Pieterburen kun jij de zeehond  en zijn leefomgeving op verschillende manieren direct steunen, ondermeer door een (eenmalige) gift te doneren. Bekijk hier de mogelijkheden.

Jouw oude verstaging of zeerailing is ook geld waard. Bij CS.RIGGING kun je jouw oude verstaging of zeerailing bij ons namaken. Laat jouw oude verstaging of zeerailing bij ons achter en de volledige opbrengst hiervan doneren wij aan Zeehondencentrum Pieterburen. Op deze manier dragen wij samen bij aan het welzijn van de zeehonden en een schone Waddenzee.

help jij mee?

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

offerteformulier

    Contact