Schepen in haven - CS.RIGGING

Het rolfokproefiel en de
zeilgleuf

Weet jij of jouw zeil in de zeilgleuf van de het nieuwe rolfokprofiel past? Om niet onnodig voor verrassingen komen te staan, hier een tip voor wanneer er een nieuw rolreef systeem wordt aangeschaft.

passende maten

Wanneer jouw schip toe is aan een nieuwe rolreef systeem, dan wordt daar ook een nieuw rolfokprofiel bij geleverd. In dit rolfokprofiel zit een zeilgleuf waar jij vervolgens je voorzeil doorheen kunt trekken. De zeilgleuf van het rolfokprofiel moet passend zijn aan de peesmaat van het voorzeil. Anders kan het zeil niet door het rolfokprofiel worden getrokken en zul je in de meeste gevallen een nieuw zeil moeten aanschaffen. 
Rolfokprofiel met zeilgleuf
Schepen in Jachthaven Lelystad Haven

Welke maat zeilgleuf vind je bij CS.RIGGING?

De rolreef systemen bij CS.RIGGING zijn van het merk Seldén. Daarbij zit een passend profiel, eveneens van Seldén. Elke type rolfok heeft weer een eigen profiel, met eigen maat. De types met hun zeilgleuf maten staan hieronder vermeld. Een pees mag dus de maximale maat hebben wil het kunnen passen in de zeilgleuf.
  • 50S = 6 mm
  • 104S = 6 mm
  • 204S = 6 mm
  • 304S = 7,5 mm
  • 404S = 8 mm
  • 504S = 9,2 mm
Heeft jouw zeil een andere peesmaat? Neem dan even contact met ons op. Wil je meer weten of rolreefs ystemen? Lees er hier mee over.

Kortingscode

Heb jij nog iets nodig voordat je goed en veilig uit kunt varen? Bestel het gelijk in de webshop. En wij zorgen dat jij je bestelling snel in huis hebt. Bestel je vóór 1 juni? Voer dan de kortingscode lentekriebels in, en ontvang 15% korting*. 
*Kortingscode is geldig t/m 31 mei 2019 en kan alleen in de webshop gebruikt worden, met uitzondering van de Furlex rolreefsystemen.

Veel zeil plezier!

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

offerteformulier

    Contact