met een wegneembare kotterstag de storm in.

Met een wegneembare kotterstag de storm in.

Kotterstag

Stormachtig zeilen

Wanneer het wat harder waait kunnen we enorm genieten van het zeilen. Maar wel met de juiste tools. Zo willen wij graag ons balans houden bij een harde wind en optimaal kunnen profiteren van de weersomstandigheden. Een (wegneembare) kotterstag is één van de middelen die ons helpt om tijdens stormachtig weer optimaal en onbezorgd te genieten.

Kottergetuigd

Wanneer het schip kottergetuigd is dan kan het schip meerdere voorzeilen hebben. Aan de voorstagen kunnen wel tot 4 stagzeilen zitten. De extra stag die tussen de mast en de voorstag zit, wordt dan kotterstag genoemd. Bij stormachtig weer, wordt aan de kotterstag het stormfok gehesen. De kotterstag maakt het, net zoals de binnenvoorstag, mogelijk om op de voorstag een rolgenua te voeren. Deze hoeft dan niet gestreken of gerolreefd te worden bij het minderen van zeil.
Kotterstag - CS.RIGGING
Schip met lijnen - CS.RIGGING

Waarom?

De voordelen

Waarom zou je nu juist kiezen voor een wegneembare kotterstag?

Ten eerste heeft niet elke schip een vaste kotterstag. Wil je deze nu wel, dan biedt de wegneembare kotterstag een gemakkelijk oplossing. De naam duidt het al aan, een wegneembare kotterstag kan naar wens makkelijk geplaatst en weer weggehaald worden. Ten tweede is de wegneembare kotterstag opgebouwd uit een gesplitste Dyna One HS MAX lijn. Deze is een stuk lichter dan een RVS kabel en kan dan ook makkelijk worden opgeborgen. Bovendien zit de kotterstag ook niet in de weg wanneer deze makkelijk weg te halen is en je met een genua overstag gaat. Zo voorkom je beschadigingen.

De samenstelling

Waar bestaat de CS.RIGGING wegneembare kotterstag uit

De kotterstag wordt opgebouwd uit een Dyna One HS MAX lijn. Deze wordt volledig op maat gesplitst zodat deze perfect op jouw schip past. Aan de mastzijde wordt de stag voorzien van een Blue Wave T-Rope Eye waarmee je de kotterstag gemakkelijk aan de mast kan haken. Aan de onderzijde wordt een passende Wichard spanner gemonteerd met eenvoudige stelmogelijkheden.

Geïnteresseerd in een wegneembare kotterstag?

Neem contact met ons op

Bel ons op +31 (0)75 303 03 90 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar info@cs-rigging.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Contact