Hoe meer je een zeilboot goed af

Er zijn tal van manieren om jouw boot op de juiste manier af te meren. Maar wat is nou de beste manier? In deze story geven wij je 3 simpele tips om het afmeren net wat makkelijker te maken. 

Afmeren van je zeilboot

Een boot afmeren is niet altijd even makkelijk vooral niet bij heftige wind, harde stroming of bij een drukke scheepvaart. Afhankelijk van de omstandigheden kies je voor een bepaalde afweermethode. Hieronder staan 3 tips die jou het afmeren makkelijker zouden moeten maken.
1. Leg de lijnen van te voren klaar zodat je in 1 beweging de lus om de bolder kunt leggen.

2. Zorg ervoor dat de lijn die als eerst is gevestigd strak blijft staan totdat de andere lijnen zijn gelegd. Doe je dit niet drijft de boot af en moet je opnieuw beginnen.

3. Als er geen wind of stroom staat en het een beetje rustig is op de wateren kan je het best gebruik maken van het wieleffect. Bij een boot met een linksdraaiende schroef is het makkelijker om het aangelegen over stuurboord dan bakboord. Mocht je een rechtsdraaiende schroef hebben dan is dit uiteraard andersom.
Blue Beryl Sailing
 

Wil jij goed voorbereid het vaarseizoen beginnen? Check dan nog even de tips & tricks in onze overige stories. 

Meer weten over lijnen?

Bij CS.RIGGING hebben wij een grote voorraad aan lijnen én een inhouse splitser. Wil jij meer weten over onze lijnen, lijnenpakketen en ons Splitsparadijs? Kijk dan ook over hier en lees meer over de perfecte lijn aan boord.

Stories

De montage van een kotterstag

Onze tuigers Menno en Paul gingen naar Amsterdam, naar Sixhaven voor het monteren van een Facnor FlatDeck als kotterstag.
Zeilboot aan het varen - CS.RIGGING

Tijd voor de verstagingsactie

Het is weer herfst, dus dat betekent dat de verstagingsactie in volle gang is. Is jouw verstaging toe aan vervanging?
Menno doet tuigage aan - CS.RIGGING

Dagje mee met de tuiger

Wij gingen een dagje mee met onze tuiger Menno naar Jachthaven IJmond. Daar mocht Menno een oud rolfok systeem vervangen voor een prachtige Furlex 204s. Dat legden wij graag vast.

CS.RIGGING servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk
(servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad
(servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond
(servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

Offerteformulier

    Contact