Zeilen met CS.RIGGING zeil

zeilen over het IJsselmeer

Het IJsselmeer is een geweldige plek om in eigen land te zeilen. De mooie omgeving, de grootte en de verschillende havens rondom bieden de gelegenheid voor een meerdaagse zeiltocht met overnachting. 

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij nog tips hebben voor op en rondom het IJsselmeer. Daarom fungeert de story van deze maand als een mini tourgids rondom het IJsselmeer mét advies. Bovendien vind je hier ook een kortingscode voor in de webshop. 

Zeil klaar?

lopend en staand want

Is jouw schip helemaal zeilklaar? Zitten jouw splitpennen goed vast? Om goed aan het nieuwe seizoen te beginnen, raden wij aan om je lopend en staand want goed te controleren, mocht dit deze winter niet al zijn gebeurd. Als je dit niet zelf kunt, is het verstandig een professionele tuiger in te schakelen om jou hierbij te helpen.

Wij adviseren je graag over het vervangen van je verstaging, maar ook over je lopend want (vallen en schoten), blokken en dekbeslag. Indien dat nodig, of gewenst is, voeren wij een mastinspectie uit en leveren we een document aan voor je verzekering. Uiteraard beantwoorden wij ook graag jouw andere vragen. Zo kun jij zorgeloos genieten op het water. 
Tuigen in Lelystad - CS.RIGGING
Masten - CS.RIGGING

Voorbereid

op pad

Het IJsselmeer heeft een oppervlakte van 1133 km2, en en is het grootste meer in Nederland. Het IJsselmeer ontstond in 1932 door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee door de Afsluitdijk. Het zuidelijke gedeelte heet eigenlijk het Markermeer, maar wordt vaak in de volksmond ook het IJsselmeer genoemd. Zo ook hier. 

Wanneer je van plan bent te zeilen over het IJsselmeer, is het verstandig je goed voor te bereiden. Check bijvoorbeeld hier het weer op de website van de KNMI. En houd er rekening mee dan het weer snel kan omslaan, net zoals op open zee. Het Markermeer heeft over het algemeen een rustiger vaarwater dan het IJsselmeer. Zorg dat je de havens goed weet te vinden.  

Activiteiten

leuke stadjes

Rondom het IJsselmeer heb je genoeg stadjes om te bezoeken en naar wils iets leuks te doen. Zo kun je in Lelystad naar Batavia Stad om te shoppen. En zijn Enkhuizen, Marken, Volendam, en Hoorn schitterende pittoreske stadjes waar je doorheen kan slenteren en kan genieten van de restaurantjes en café's. De stadjes hebben een rijkdom aan geschiedenis en een geheel eigen karakter.
Enkhuizen haven
Jachthaven Lelystad Haven

slapen

strippenkaart van dé ijsselmeer havens 

7 verschillende havens rondom het IJsselmeer werken samen met een strippenkaart. Met de strippenkaart krijg je na 3 overnachtingen in 3 verschillende havens, de 4e overnachting in de volgende haven cadeau. De strippenkaart is verkrijgbaar in één van de deelnemende havens. Lees er hier op de website van Jachthaven Lelystad Haven meer over.

De volgende havens doen mee:
Marina Den Oever, Marina Makkum, Jachthaven Andijk, Marina Volendam, Jachthaven Lelystad Haven, Jachthaven Waterland (Monnickendam), en Marina Muiderzand (Almere). 

Kortingscode

Heb jij nog iets nodig voordat je goed en veilig uit kunt varen? Bestel het gelijk in de webshop. En wij zorgen dat jij je bestelling snel in huis hebt. Bestel je vóór 1 juni? Voer dan de kortingscode lentekriebels in, en ontvang 15% korting*. 
*Kortingscode is geldig t/m 31 mei 2019 en kan alleen in de webshop gebruikt worden, met uitzondering van de Furlex rolreefsystemen.

Veel zeil plezier!

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

offerteformulier

    Contact