Lars

Nieuwe collega!

Graag willen we onze nieuwe collega Lars voorstellen. Lars wordt de spil in het web van CS.RIGGING. Hij geeft je advies over jouw staand- en lopend want, hij is die vriendelijke stem die je aan de telefoon krijgt wanneer je ons belt en hij geeft je vol enthousiasme een rondleiding op kantoor en in de werkplaats wanneer je bij ons binnen loopt. Lars is een ervaren zeiler en nog belangrijker, een groot liefhebber van zeilen sinds zijn vijfde. We stelden hem drie vragen om hem iets beter te leren kennen. 
Lars aan het zeilen - CS.RIGGING

Je grootste avontuur op het water?

´s Nachts! We voeren in de nacht van Norderney richting Lauwersoog. Het was een kraakheldere nacht, en er stond een gemoedelijke zucht wind die ons half in de zeilen blies. Een nacht die ik nooit zal vergeten. Het was voor ons de eerste keer in het donker op stromend water. Spannend dus! Met z´n tweeën draaiden we een wacht van twee uur. De een lettend op kompas en gps-koers, de ander lettend op de lichten om ons heen. Pure concentratie werd zo nu en dan afgewisseld door citaten uit Monty Python en ander slap geouwehoer. Maar terug naar de concentratie; aan bakboord een onverwachte flits, een lichtstreep door de duisternis. Niet veel later nog zo’n geval, gevolgd door nog velen meer. Een regen aan vallende sterren. Ongekend mooi, wat een nacht(wacht)!

Wat is je mooiste zeiltocht?

Het is moeilijk kiezen, maar een bijzondere ervaring beleefde ik nog kort geleden. Ik kreeg de kans om een proefvaart te maken op een foilende catamaran. Je weet wel, zo’n multihull met kleine draagvleugels onder de romp, waardoor de boot uit het water wordt gelift en letterlijk over het wateroppervlak scheert. Klinkt goed, toch? Nou, ik had er zin in, de wind had er zin, de regen had er zin in, de boot had er zin in, en de instructeur had er ook zin in! En het foilen? Makkelijker gezegd dan gedaan, bleek later. Maar na een poging of tien lukte het dan toch. Wat een waanzinnig gevoel, en wat een voldoening dat het lukte! Een echte aanrader, al is het maar om te proberen.

Waar droom je van?

Waar van droom is dat ik zo lang als mogelijk werkzaam kan blijven in de watersport. En op welke manier of in welke vorm dat is weet ik nog niet, maar in deze sector voel ik me thuis. Al van jongs af aan vertelde ik mijn ouders en klasgenoten dat de watersport mijn passie is, en tot op heden is en blijft dat onveranderd. Ik zal altijd proberen te blijven groeien in mijn kennis en een stap verder te komen dan waar ik stond. We zullen zien waar ‘het schip strandt’. Voor nu kijk ik er in ieder geval enorm naar uit om me te ontplooien bij CS.RIGGING. 

Wil jij Lars ook om advies vragen?
Bel, mail of loop even binnen.


CS.RIGGING
Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
Weekend
gesloten

help jij mee?

lees hier hoe jij kan bijdragen aan een schone zee

stories

De montage van een kotterstag

Onze tuigers Menno en Paul gingen naar Amsterdam, naar Sixhaven voor het monteren van een Facnor FlatDeck als kotterstag.
Zeilboot aan het varen - CS.RIGGING

Tijd voor de verstagingsactie

Het is weer herfst, dus dat betekent dat de verstagingsactie in volle gang is. Is jouw verstaging toe aan vervanging?
Menno doet tuigage aan - CS.RIGGING

Dagje mee met de tuiger

Wij gingen een dagje mee met onze tuiger Menno naar Jachthaven IJmond. Daar mocht Menno een oud rolfok systeem vervangen voor een prachtige Furlex 204s. Dat legden wij graag vast.

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk


CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

Contact