Roosje de zeehond

Dit is Roosje

Dit is Roosje! Inmiddels is Roosje ons derde adoptie zeehonden pup. Roosje is in de haven van Den Helder gevonden toen ze 7 á 10 dagen oud was. Daar lag ze al een paar dagen zonder moeder. Alleen had ze het niet overleefd. Gelukkig wordt ze nu opgevangen in Zeehonden Centrum Pieterburen. Zodra ze oud en sterk genoeg is wordt ze weer vrijgelaten. 

Wij houden je graag op de hoogte van hoe het met Roosje gaat. Blijf onze stories lezen en lees in de tussentijd meer over de adoptie en het zeehondencentrum.

(Er volgen snel meer foto's!)
Zeehondencentrum Pieterburen logo

cs.rigging adopteert

CS.RIGGING adopteert een zeehondenpup met de opbrengsten van jouw oude verstaging en zeerailing

Als zeiler genieten wij intens van de mooie rivieren, meren, zeeën en oceanen. Helaas worden ook wij onderweg steeds meer geconfronteerd met het wereldwijde probleem van zwerfafval. Nog vele malen erger is dit voor de natuur die wordt aangetast en de dieren die verstrikt raken in het (plastic) afval met nare gevolgen. CS.RIGGING wil hier ook iets aan doen. Daarom steunen wij Zeehondencentrum Pieterburen. 
19-168-oscar - Zeehondencentrum Pieterburen

zeehondencentrum
pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is één van de oudste en beste zeehondenopvang ter wereld. Zij zorgen met veel passie voor de zeehonden en de omgeving waarin ze leven, de Waddenzee. Een gezonde zeehond vormt voor hen de graadmeter voor een schone zee. Dit is goed zichtbaar in de praktijk, in hun zorg voor de dieren en met hun acties om de plastic soup in de zeeën en oceanen tegen te gaan.

Adoptiepup

Met onze donatie adopteert CS.RIGGING deze zomer o.a. zijn tweede zeehondenpup, Teddy.  Vorig jaar was CS.RIGGING de trots adoptieouder van Carla. Zij zwemt gelukkig alweer gezond in Noordzee rond. Deze adopties en steun aan het Zeehondencentrum Pieterburen worden mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten van jouw oude verstaging en zeerailing. Uiteraard delen wij ons adoptiepup en haar verhaal ook graag met jou. Houd onze stories in de gaten voor updates en lees in de tussentijd hier verder wat jij kunt doen!

wat kun jij doen?

Op de website van Zeehondencentrum Pieterburen kun jij de zeehond  en zijn leefomgeving op verschillende manieren direct steunen, ondermeer door een (eenmalige) gift te doneren. Bekijk hier de mogelijkheden.

Jouw oude verstaging of zeerailing is ook geld waard. Bij CS.RIGGING kun je jouw oude verstaging of zeerailing bij ons namaken. Laat jouw oude verstaging of zeerailing bij ons achter en de volledige opbrengst hiervan doneren wij aan Zeehondencentrum Pieterburen. Op deze manier dragen wij samen bij aan het welzijn van de zeehonden en een schone Waddenzee.

help jij mee?

stories

Trimmen van de mast

Heb jij een nieuwe verstaging en moet de mast opnieuw getrimd worden? Dan is het handig om te weten waar je moet beginnen en welke stappen je moet volgen om onbezorgd het water op te kunnen
liggende mast

Een gebroken voorstag

Een gebroken voorstag is één van de meest voorkomende oorzaken bij het breken van een mast. Op het moment dat een voorstag breekt heeft de mast aan de voorzijde nauwelijks tot geen spanning meer en klapt deze dus achterover of opzij (afhankelijk van de koers die wordt gevaren).
Splitser in Splitsparadijs - CS.RIGGING

Lijnen splitsen bij CS.RIGGING

Wij laten jou maar al te graag zien waar en hoe de lijnen bij CS.RIGGING gesplitst worden. Want ja, eerlijk is eerlijk, we blijven trots op ons gesplitste lijnen. Bekijk snel het filmpje!

cs.rigging
servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

offerteformulier

    contact