Terugblik op
2020

2020

Het is weer het einde van het jaar. Een goed moment voor ons om terug te kijken naar het jaar 2020 en vooruit te kijken naar 2021, en daarna.

Als aller eerst willen wij jullie, onze klanten, bedanken voor afgelopen jaar. Dankjulliewel! Wij vonden het weer geweldig om bij te mogen dragen aan al jullie zeilplezier.

2020 was een veel bewogen jaar met COVID-19, nieuwe uitdagingen, successen, een nieuwe collega en partners. Lees het hier in het interview, waarbij Lars wordt geïnterviewd door Carlos.

Terugkijkend op 2020 in het algemeen, is het een goed jaar geweest voor CS.RIGGING?

Het is absoluut een goed jaar geweest voor CS.RIGGING. Er zijn wederom veel verstagingen, maar ook zeerailingen en lijnenpakketten gemaakt voor onze klanten, zodat deze weer met een goed gevoel het water op zijn gegaan. Met hetzelfde productaanbod hebben we een grotere groep mensen weten te bereiken, door middel van partners en onze eigen kanalen. Daardoor is groei zichtbaar en kijken we met plezier uit naar 2021. 

Welke successen kende 2020, en anderzijds, wat waren tegenslagen?

In 2020 zijn we niet alleen meer verstagingen geleverd, maar zijn we ook qua team gegroeid en beschikken we vanaf juni 2020 over een tweede tuiger. Sil is een ervaren zeiler die inmiddels in het vak is gegroeid en klaar is om onze service nóg beter te maken! We zijn erg blij met zijn komst. Daarnaast is onze website verder ontwikkeld om online bezoekers van de juiste en relevante informatie te voorzien in een aansprekende omgeving.

Ook zijn er wel eens tegenslagen, die we vaak zelf in de hand hebben. Want, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Zo is er wel eens een kabel te lang, een lijn te kort of wordt er een verkeerde bestelling geleverd. Gelukkig wordt dit altijd op tijd opgemerkt door ons of onze klant en doen we er alles aan om onze fout zo vlot mogelijk te herstellen. 

Welke invloed heeft COVID-19 gehad op CS.RIGGING, en hoe is hiermee omgegaan?

Na een korte periode van onwennigheid vanuit de markt bleek COVID-19 toch te zorgen voor een volle planning. Dat betekent dat CS.RIGGING een druk seizoen heeft gehad, en COVID-19 ons jaar positief heeft beïnvloed. De tuigers bleven, met voorzorgsmaatregelen, werken op locatie om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Planningen en klantcontact werd zo veel mogelijk vanuit huis geregeld.

Zijn er tijdens – en buiten het werk om – leuke dingen gedaan met het team?

Zoals we allemaal weten heeft COVID-19 een behoorlijke impact gehad op ons sociale leven in 2020, zowel zakelijk als privé. Normaliter gaan we viermaal per jaar met het hele team, inclusief de collega’s van ons moederbedrijf Carl Stahl Benelux, een middag op pad. Dit jaar hebben we de uitjes moeten halveren. Desalniettemin waren ze erg leuk en zijn er memorabele momenten en foto’s van het skydiven en waterskiën. Buiten deze uitjes hebben we vooral telefonisch en via Teams meetings contact met elkaar gehouden.

In 2019 werd Carla de zeehond geadopteerd met behulp van de opbrengst van oude verstagingen. Wat is er in 2020 gebeurd met deze opbrengst?

In 2020 is er een nieuwe zeehonden-pup geadopteerd, Teddy. Teddy heeft een tijdje in Pieterburen doorgebracht om vervolgens zelfstandig terug de natuur in te gaan. Afgelopen zomer was het dan zo ver. Inmiddels zwemt Teddy nu samen met Carla rond in de Waddenzee. Zeilers krijgen altijd een warm onthaal van de twee, schijnt.

We zijn online via verschillende kanalen steeds beter vindbaar voor onze klanten. Hoe behouden we toch “echt” contact met de zeiler?

Juist door gebruik te maken van verschillende kanalen, kunnen we op vele manieren in contact blijven staan met onze klant. Uiteraard hebben wij veel contact met onze klanten via de telefoon, e-mail of op de havens, maar online gebeurt er ook steeds meer. Via onze website en social media kanalen nemen wij de klant even mee in onze dagelijkse werkzaamheden tijdens het tuigen of in de werkplaats. We krijgen hier veel reacties op en juist deze interactie zorgt ervoor dat we weer even op een informele manier contact hebben met de zeiler. 

Er zijn steeds meer partners die samen willen werken met CS.RIGGING. Hoe zorgen we er voor dat we de gewenste kwaliteit blijven waarborgen?

Uiteraard zijn we erg blij dat er steeds meer partners zijn die zich bij ons willen aansluiten. Praktisch gezien blijven wij zelf de verstaging produceren en in de meeste gevallen monteren. Doordat we niet alleen beschikken over meer tuigers dan voorheen, maar we ook een extra werkplaatsmedewerker hebben, kunnen we de productiegroei aan en zijn we in staat onze eigen kwaliteit te blijven waarborgen.

2021 staat voor de deur. Hoe wordt 2020 afgesloten en 2021 ingeluid?

Helaas dit jaar geen knallend eindfeest in verband met de aangescherpte COVID-19 maatregelen. Wat dan wel? Lopende projecten worden afgerond en projecten voor 2021 worden zo veel als mogelijk voorbereid. Dat betekent dat er veel verstaging wordt geproduceerd en bestellingen hier en daar binnen druppelen. Ook de planning wordt optimaal bijgewerkt en de jaarcijfers worden op een rij gezet. Dan is het tijd voor vakantie. 2021 start met een frisse blik op onder andere onze social media platformen. Houd deze dus in de gaten voor updates en weetjes over CS.RIGGING en de zeilsport!

Zijn er plannen om dingen anders te doen in 2021?

Door de uitbreiding van ons team met Sil, verwachten we een nóg betere service te kunnen leveren en ook in de drukke periode van het voorjaar en de zomer onze klanten sneller van dienst te kunnen zijn, met dezelfde kwaliteit en beter. Ook staan er nieuwe acties op het programma waar zeilers hun voordeel uit kunnen halen. We kijken uit naar een mooi 2021.

Wat is de ambitie voor 2021?

Naast het produceren, leveren en installeren van verstagingen willen we onze klanten ook steeds meer kennis laten maken met de hoge kwaliteit zeerailing en lijnenpakketten die we eveneens aanbieden op maat. In 2021 wordt daar meer aandacht aan besteed en stellen we als doel om zeilers nog vertrouwder het water op te sturen. Onze website wordt daarvoor nog verder geoptimaliseerd en onze klanten kunnen gebruik maken van aantrekkelijke acties!

Fijne feestdagen en heel gelukkig en gezond 2021 gewenst!

Stories

De montage van een kotterstag

Onze tuigers Menno en Paul gingen naar Amsterdam, naar Sixhaven voor het monteren van een Facnor FlatDeck als kotterstag.
Zeilboot aan het varen - CS.RIGGING

Tijd voor de verstagingsactie

Het is weer herfst, dus dat betekent dat de verstagingsactie in volle gang is. Is jouw verstaging toe aan vervanging?
Menno doet tuigage aan - CS.RIGGING

Dagje mee met de tuiger

Wij gingen een dagje mee met onze tuiger Menno naar Jachthaven IJmond. Daar mocht Menno een oud rolfok systeem vervangen voor een prachtige Furlex 204s. Dat legden wij graag vast.

CS.RIGGING servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk
(servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad
(servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond
(servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

Offerteformulier

    Contact