Blue Beryl Sailing

Zeilers blijven in het ongewis

Hoeveel jaar is de verstaging verzekerd? Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van 'Goed huisvaderschap'. Maar wat is dat nu precies?

Het blijft voor menig watersportliefhebber onduidelijk. Ook Sander en Yvette van de Blue Beryl Sailing hadden veel vragen over de verstaging en hoe dat verzekeringstechnisch zit. Zeker nadat ze net hersteld waren van een eerder debacle met een verzekeringsmaatschappij. 
CS.RIGGING probeert hier helder te zijn op basis van ervaring. Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van goed vaderschap. Wat ons betreft is dit nog steeds te onduidelijk en te vaag. Daarom adviseren wij om jaarlijks zelf de verstaging te controleren en dit door een gerenommeerd tuiger eens in de 10 jaar te laten doen. Je hebt zo een goed beeld van de staat van je verstaging en wij vinden dit horen bij 'Goed huisvaderschap'. 
Wat het moeilijk maakt is de vraag hoe lang verstaging mee gaat en betrouwbaar is. Dit hangt af van het gebruik, de afstelling en de leeftijd. Vandaar dat wij aanraden om de verstaging om de 15 jaar preventief te vervangen. Het wil echter niet zeggen dat de verstaging niet langer goed kan blijven dan 15 jaar. Vandaar dat wij adviseren om bij twijfel dit te laten checken door een expert. Deze expert brengt op basis van zijn bevindingen een rapport en advies uit.
Bij interesse bieden wij deze service aan op locatie. Neem gerust contact met ons op!
Tuigen in Lelystad - CS.RIGGING

help jij mee?

lees hier hoe jij kan bijdragen aan een schone zee

stories

Timo op 'Pim de Klimmer' magazijn - CS.RIGGING

Ontmoet het team

Benieuwd naar de gezichten en verhalen achter het CS.RIGGING team? Ontmoet in deze story het team en lees meer over hun ervaring en vakgebied.
Fred adoptiezeehond - CS.RIGGING

Fred is weer vrijgelaten

Ons adoptiezeehondje Fred is weer vrijgelaten. Daar maakten wij een kort filmpje van. Bekijk hem hier en lees hoe jij kunt helpen.
Sil en Lars in werkplaats met verstagingen - CS.RIGGING

Kijkje in de werkplaats

In Zaandam zit het kantoor van CS.RIGGING met aansluitend een grote werkplaats waar wij zelf onze verstagingen (na)maken, lijnen splitsen en waar ook de productie plaats vindt voor ons moederbedrijf Carl Stahl Benelux. Neem hier een kijkje in de Verstagingsfabriek.

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen
Contact