Blue Beryl Sailing

Zeilers blijven in het ongewis

Hoeveel jaar is de verstaging verzekerd? Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van 'Goed huisvaderschap'. Maar wat is dat nu precies?

Het blijft voor menig watersportliefhebber onduidelijk. Ook Sander en Yvette van de Blue Beryl Sailing hadden veel vragen over de verstaging en hoe dat verzekeringstechnisch zit. Zeker nadat ze net hersteld waren van een eerder debacle met een verzekeringsmaatschappij. 
CS.RIGGING probeert hier helder te zijn op basis van ervaring. Verzekeringsmaatschappijen hanteren het principe van goed vaderschap. Wat ons betreft is dit nog steeds te onduidelijk en te vaag. Daarom adviseren wij om jaarlijks zelf de verstaging te controleren en dit door een gerenommeerd tuiger eens in de 10 jaar te laten doen. Je hebt zo een goed beeld van de staat van je verstaging en wij vinden dit horen bij 'Goed huisvaderschap'. 
Wat het moeilijk maakt is de vraag hoe lang verstaging mee gaat en betrouwbaar is. Dit hangt af van het gebruik, de afstelling en de leeftijd. Vandaar dat wij aanraden om de verstaging om de 15 jaar preventief te vervangen. Het wil echter niet zeggen dat de verstaging niet langer goed kan blijven dan 15 jaar. Vandaar dat wij adviseren om bij twijfel dit te laten checken door een expert. Deze expert brengt op basis van zijn bevindingen een rapport en advies uit.
Bij interesse bieden wij deze service aan op locatie. Neem gerust contact met ons op!
Tuigen in Lelystad - CS.RIGGING

help jij mee?

lees hier hoe jij kan bijdragen aan een schone zee

stories

Terugblik op een succesvol 2019

Het is een succesvol jaar geweest voor CS.RIGGING. Floris en Carlos blikken terug op het jaar 2019 en vertellen wat er te wachten staat in de toekomst.
Lars

Nieuwe collega!

Graag wil ik ons nieuwe collega voorstellen, Lars. Lars wordt de spil in het web van CS.RIGGING. Hij is die vriendelijk stem die je aan de telefoon krijgt wanneer je ons belt en hij geeft je vol enthousiasme een rondleiding op kantoor en in de werkplaats wanneer je bij ons binnen loopt. Lars is een ervaren zeiler en nog belangrijker, een groot liefhebber van zeilen sinds zijn vijfde. Ik stelde hem drie vragen om hem nog een beetje beter te leren kennen.
Zeilschepen liggen in Jachthaven Lelystad Haven

Gratis mastinspectie tijdens de HISWA

Heb jij je al ingeschreven? Dit jaar is CS.RIGGING tijdens de HISWA te vinden bij Jachthaven Lelystad Haven. In samenwerking met Jachthaven Lelystad voeren wij tijdens de HISWA te water op donderdag en vrijdag gratis en vrijblijvend mastinspecties uit bij de schepen van ligplaatshouders en passanten.

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk (servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad (servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond (servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen
CONTACT