vliegroest.

vliegroest

op de kabel

Wij zijn gespecialiseerd in het (na)maken van verstagingen. Dit doen wij uitsluitend met roestvaste kabels voor een optimale lange levensduur. Eens in de zoveel tijd komt er een vraag hoe het kan dat deze RVS kabels of de terminals nu al gaan 'roesten'. Voor ons een reden om vliegroest onder de aandacht te brengen. 
vliegroest kabel

normale roest
vs.
vliegroest

Vliegroest, ook wel oppervlakteroest genoemd, bestaat uit kleine roestdeeltjes die aangevoerd worden door de omgeving. Vaak wordt vliegroest met 'normale' roest verward, maar deze twee verschillen van elkaar.

Te beginnen bij 'normale' roest. Deze vorm van roest begint bij het metaal zelf, omdat deze bijvoorbeeld niet bestand is tegen de vochtige omgeving waarin het zich bevindt. De oorzaak ligt dan ook bij dit metaal zelf.

Bij vliegroest is de oorzaak niet te wijten aan het voorwerp maar aan zijn omgeving. Andere roestige objecten verliezen roestdeeltjes die bijvoorbeeld door de wind op de oppervlakte van de RVS kabel terecht komen. Het lijkt alsof deze kabel nu gaat roesten, maar het is dus omgevingsroest.

Bij stagen druppelen de roestige deeltjes naar beneden richting de terminal. Daar hoopt het zich op in de naad tussen de terminal en de kabel. Het lijkt dan alsof de terminal roest, maar dat is dus vliegroest.

Wat te doen bij vliegroest?

Het is belangrijk dat vliegroest regelmatig verwijderd wordt van de kabel om zo daadwerkelijke beschadigingen te voorkomen. Je kunt vliegroest gemakkelijk verwijderen door middel van een vochtig doekje. Mocht de vochtroest inmiddels in een iets verder stadium zijn, dan kun je het best de vliegroest verwijderen door middel van roestverwijderaar. Op onze webshop kan je CS Clean & Protect kopen.

koop hier direct CS Clean & Protect

Roestverwijderaar
Contact