Terugblik interview

Lars werkt sinds 1 november 2019 bij CS.RIGGING en leert in de eerste maanden alle kneepjes van het vak. Hij heeft zijn collega's Carlos en Floris geïnterviewd en we delen deze inside info graag met onze klanten.
Lars

Is 2019 een goed jaar geweest?

2019 is in meerdere opzichten een goed jaar geweest. We hebben ruim 250 zeilers geholpen aan nieuwe verstaging. Al die boten zeilen nu veilig de wateren over. We realiseren sinds de oprichting in 2015 jaarlijks groei met CS.RIGGING en dat voelt goed. Daarnaast hebben we een ´lean´ manier van werken geïntroduceerd. Door efficiënter te werken hebben we meer tijd gekregen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Daarnaast hebben we keihard gewerkt aan onze nieuwe website met een frisse uitstraling. Deze nieuwe look heeft ons al vele positieve reacties opgeleverd.

Welke successen en tegenslagen kende 2019?

Zonder tegenslagen geen successen. Zo heeft het optimaliseren van het proces van binnenkomst verstaging tot aan facturatie ons behoorlijk bezig gehouden vanwege de grote aantallen. Processen verliepen niet altijd zonder slag of stoot. Vooral in het seizoen was het soms even aanpoten en lange dagen maken. Toch maken we dagelijks kleine stapjes in de goede richting en zo kunnen we maandelijks kleine successen vieren. We zijn op de goede weg!

Zijn er leuke dingen gedaan met het team?

We vinden het belangrijk om plezier te hebben met je collega´s, tijdens – en soms ook na – het werk. Een mooi voorbeeld daarvan is onze pingpongtafel, die ons sinds twee jaar een goede dienst bewijst. Daarnaast hebben we jaarlijks maar liefst vier uitjes. Samen met de collega´s van het moederbedrijf Carl Stahl doen we van alles. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld in Virtual Reality (VR) zombies beschoten en culinair gedineerd aan het IJ in Amsterdam. 2020 belooft ook al veel moois, met in augustus een vaarronde tijdens SAIL2020 met de Blue Beryl. 

Hoe gaat het met Carla de zeehond?

De oude verstaging van onze klanten sparen we op en de opbrengst doneren we aan een goed doel. De inzamelingsactie voor Carla was een groot succes en werd door klanten enorm gewaardeerd. De jaarlijkse donatie aan Zeehondencentrum Pieterburen houden we daarom zeker in stand. Daarnaast zijn we fan van zeilers die de zeilsport op jonge leeftijd ontdekken. Om dit te stimuleren zijn we voor 2020 nog op zoek naar een organisatie die hier een bijdrage aan levert. Een deel van de opbrengst zal ook daar terecht komen.

Hoe wordt 2019 afgesloten?

Veel booteigenaren kiezen ervoor om in de winter (groot) onderhoud uit te voeren. De laatste maanden van het jaar demonteren tuigers verstagingen op locatie. Veel  klanten kiezen er ook voor om even zelf de verstaging langs te brengen op een van onze servicelocaties of op ons kantoor in Zaandam. In Zaandam maken we alle stagen na gedurende de wintermaanden. Zodra de zon weer straalt gaan de boten weer te water en komen wij weer in actie. Een goede planning en het documenteren van de werkzaamheden houd ons nu veel bezig. Eind december sluiten we het jaar, samen met onze partners, af met een gezamenlijk kerstdiner om daarna te kunnen genieten van een korte vakantie.

Wat zijn de plannen voor 2020?

In 2020 worden werkzaamheden meer gecentraliseerd ondergebracht. Met de komst van Lars hebben klanten en collega´s een centraal aanspreekpunt. Dit moet ervoor zorgen dat CS.RIGGING zowel intern als extern nog gestroomlijnder kan werken. Waar we de afgelopen jaren meerdere aanspreekpunten hadden voor verschillende werkzaamheden is Lars nu de spin in het web. Lars ontzorgt de zeilers vanaf het moment van advies geven tot aan de facturatie. Lars is ook degene die gaat over de planning. Onze tuiger Floris kan zich daarom het komende jaar full-time inzetten op waar hij het beste in is: tuigen!

Wat is de ambitie voor de komende jaren?

De komende jaren hebben we de ambitie om te blijven groeien met CS.RIGGING. Vanaf 2025 willen we in ieder geval jaarlijks 1.000 boten, van 10 tot 50 voet, voorzien van een nieuwe set verstaging. Daarnaast zijn wij premium-leverancier van Gleistein lijnen en willen we onze klanten ook op dat gebied steeds meer gaan voorzien van de beste kwaliteit materialen. Deze groei realiseren we natuurlijk niet alleen, maar dat doen we samen met onze partners en klanten. Wij willen daarom graag nog meer binding hebben met de zeilers en hen zoveel als mogelijk ontzorgen.
Carlos

Carlos Beira

Directeur
Floris

Floris de Heer

Tuiger
Schaap ShipCare met boten in het water
Klant wordt geholpen met zijn verstaging
Carla onderweg naar de zee
pingpongtafel
oude verstaging

Bel, mail of loop even binnen.


CS.RIGGING
Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
Weekend
gesloten

help jij mee?

lees hier hoe jij kan bijdragen aan een schone zee

stories

De montage van een kotterstag

Onze tuigers Menno en Paul gingen naar Amsterdam, naar Sixhaven voor het monteren van een Facnor FlatDeck als kotterstag.
Zeilboot aan het varen - CS.RIGGING

Tijd voor de verstagingsactie

Het is weer herfst, dus dat betekent dat de verstagingsactie in volle gang is. Is jouw verstaging toe aan vervanging?
Menno doet tuigage aan - CS.RIGGING

Dagje mee met de tuiger

Wij gingen een dagje mee met onze tuiger Menno naar Jachthaven IJmond. Daar mocht Menno een oud rolfok systeem vervangen voor een prachtige Furlex 204s. Dat legden wij graag vast.

cs.rigging servicepunten

Naast onze hoofdvesting in Zaandam, hebben wij ook servicepunten. Regelmatig zijn wij op onze servicepunten te vinden verspreid over het land. Als je ons ziet dan kun je ons uiteraard aanspreken, maar mocht je er zeker van willen zijn dat wij tijd voor jouw schip hebben, dan kun je het best even een afspraak maken door ons te bellen op +31(0) 75 303 03 90 of te mailen naar info@cs-rigging.com. 
CS.RIGGING
(hoofdvestiging)

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam

CS.RIGGING Andijk
(servicelocatie)
Nieuwe Haven 3
1619 JW Andijk

CS.RIGGING Lelystad
(servicelocatie)
Oostvaardersdijk 59a
8244 PB Lelystad

CS.RIGGING Dintelmond
(servicelocatie)
Markweg Zuid 1-4
4794 SN Heijningen

shop

Webshop Verstaging - CS.RIGGING
Webshop Lijnen - CS.RIGGING
Webshop Blokken - CS.RIGGING
Webshop Sluitingen - CS.RIGGING
Webshop Boot Accessoires - CS.RIGGING
Contact