Zeerailing

Een goede zeerailing
biedt jou
houvast en veiligheid

Eén van de belangrijkste dingen tijdens het varen is de de veiligheid. Je moet op je producten en materialen kunnen vertrouwen. Al helemaal op het gene wat als doel heeft jou veiligheid bieden, zoals een goede zeerailing.

Duurzame zeerailing van RVS kabel

Naast dat wij met RVS kabel duurzame verstagingen produceren, maken wij er ook prachtige zeerailingen mee. Deze zijn stevig en duurzaam. Gezien de zeerailing tijdens het varen continu spetters van het (zoute) water krijgt, is de RVS eigenschap essentieel. Vooral in combinatie met met aangewalste RVS eindverbindingen creëer je zeerailingen met een optimale levensduur en voorkom je vliegroest.

Namaken van de zeerailing

Net zoals bij jouw verstaging, kun je jouw oude zeerailing bij ons langs brengen. Wij maken deze dan exact voor jou na, waardoor deze straks weer op jouw schip past. Of je wel of niet voor een PVC coating moet gaan heeft deels te maken met jouw eigen wensen. Wel is het goed om bewust te zijn van het nadeel van PVC coating. Bij nieuwbouw boten vind je de zeerailingen zonder PVC coating. Met PVC coating mag namelijk niet meer, omdat je dan de eventuele breuken in de kabel niet goed kan ontdekken.

Verschillende uitvoeringen

Verstaging - CS.RIGGING
Zeerailingen zijn verkrijgbaar in RVS kabel mét en zonder PVC coating. Deze wordt dan door in ons in onze werkplaats in Zaandam op maat (na)gemaakt en geleverd met de aangewalste RVS eindverbindingen.
gaffel en geplastificeerde zeerailing

RVS kabel met
PVC coating

Zeerailingen zijn verkrijgbaar in RVS kabel mét en zonder PVC coating. Deze wordt dan door in ons in onze werkplaats in Zaandam op maat (na)gemaakt en geleverd met de aangewalste RVS eindverbindingen.
Zeerailing met Dyneema en RVS eindverbindingen

Dyneema
zeerailing

Het is ook mogelijk om zeerailing van Dyneema te maken. Daarvoor raden wij Dyna One HS Max aan. Wij kunnen de railing voor je maken, maar als je handig bent kan je dit zelf ook doen!
Zeerailing van RVS kabel met PVC coating met RVS eindverbindingen en montageterminal

DIY setje
zeerailing

Ook kun je er voor kiezen om zelf een DIY setje zeerailing op onze webshop te kopen. Je krijgt dan de RVS kabel met de RVS eindverbindingen in een pakketje mee, waarna je zelf aan de slag kunt.

Vakmanschap
en expertise

Onze werkplaats is zo ingericht dat we eenvoudig en efficiënt meerdere zeeralingen en verstagingen per dag kunnen produceren en wel honderden per jaar. In onze werkplaats verwerken we zeeralingen en verstagingen tot wel 30 meter lang. Door het plaatsen van meerdere walsmachines en kabelhaspels staan we altijd op de juiste plek. Benieuwd naar het proces erachter? Lees het hier. 

Wanneer moet de zeerailing vervangen worden?

Bij verstaging raden we aan om deze om de 10 tot 15 jaar te vervangen. Dit geldt ook voor zeerailing. In het geval van geplastificeerde kabel is het lastig om te zien of er kabelbreuk is. Echter zien wij vaak geplastificeerde zeerailingen verschijnen zoals hiernaast. Hier zie je al door de PVC coating heen dat deze toe is aan vervanging.
oude zeerailing

oude set zeerailing

nieuwe set verstaging

nieuwe set zeerailing

Om de zeerailing op de juiste lengte na te kunnen maken is het van belang dat je de spanners markeert op de positie waarin ze stonden. Het makkelijkst is om daar tape voor te gebruiken. Je kunt elke kabel ook voorzien van een positienummer zodat je het nieuwe setje zeerailing weer makkelijk op de juiste plek kunt monteren.
markeren zeerailing

spanner met tape markeren

na productie spanner

nieuwe railing en spanner

Modern en
kindvriendelijk, de zeerailing van Dyneema

Een zeerailing met Dyneema wordt vaak als prettiger ervaren met kinderen, omdat deze zachter aanvoelt. Daarnaast merken wij dat dit in opkomst is, door de moderne look.

Dyna one HS Max

In deze lijn zit weinig rek en deze is bovendien iets stugger wat hem perfect maakt als zeerailing.

Rope terminals

De rope terminals van Blue Wave zijn speciaal gemaakt voor lijnen en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen

Onbezorgd zeilen

Neem direct contact op

Offerte
formulier

Geïnteresseerd in een nieuwe zeerailing? Hier kun je er één op maat aanvragen. Uiteraard kun je ook het DIY pakket bij ons bestellen. 

Wij streven er naar om binnen een paar werkdagen te reageren. Je kunt ons uiteraard ook bellen op +31 (0)75 303 03 90 of stuur een mail naar info@cs-rigging.com.

    Verstaging vervangen

    Een goede verstaging zorgt ervoor dat de mast goed op het schip staat, het zorgt voor de optimale snelheid en het draagt ook bij aan de veiligheid tijdens het varen. Wij maken jaarlijks honderden stagen na en daar gebruiken wij enkel de beste materialen voor. Meer weten over het vervangen van de verstaging?
    Contact