Onze
werkwijze

Wij maken jaarlijks honderden stagen na en daar gebruiken wij uiteraard enkel de beste materialen voor.

CS.RIGGING is onderdeel van de groothandel Carl Stahl Benelux. Hierdoor hebben wij de terminals voor jouw verstaging in de meeste gevallen op voorraad liggen. Dankzij de efficiënte inrichting van onze werkplaats zijn we razendsnel met het namaken van je verstaging. Het moment van langs brengen en afhalen ligt daardoor nooit ver uit elkaar. Omdat we groots inkopen krijgen wij de beste prijzen voor de kabel, de terminals en de rolreefsystemen. Dat voordeel delen wij graag met jou.

Het proces

01

je VERSTAGING 
zelf langs brengen?

Je kunt zelf je stagen van het schip halen of wij kunnen dit voor je doen. Je bent elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur welkom om de verstaging bij ons in Zaandam langs te brengen. We nemen graag alle bijzonderheden met je door en zorgen ervoor dat jou verstaging op de juiste wijze wordt nagemaakt. Je helpt ons daarbij door de spanners van je verstaging aan boord te markeren, zodat we de lengte van de stagen aan boord weten. Laat het even weten als je komt, dan zetten we de koffie voor je klaar!
Klant wordt geholpen met zijn verstaging

02

een EFFICIËNTE
werkomgeving

Nadat jouw stagen bij ons binnen zijn gekomen, slaan wij de stagen tijdelijk op. Zodra we er mee aan de slag gaan worden ze uit de stalling gehaald en beginnen we met de productie.

Onze werkplaats is zo ingericht dat we eenvoudig meerdere verstagingen per dag kunnen produceren. In onze werkplaats verwerken we verstagingen tot wel 30 meter lang. Door het plaatsen van meerdere walsmachines en kabelhaspels staan we altijd op de juiste plek. 
oude verstaging

03

exact
op maat

Elke stag wordt exact op maat gemaakt met de juiste eindverbindingen. Dit gebeurd zeer nauwkeurig tot op de millimeter. Aan bakboord en stuurboord identieke stagen worden nagemaakt met dezelfde lengte, op basis van de ´oude´ spannerstand. Zorg er daarom voor dat de spanners van de aangeleverde verstaging op de stand staan, zoals deze aan boord was. Word je verstaging voorzien van nieuwe spanners? Dan zorgen we ervoor dat je weer voldoende spanruimte hebt om de komende jaren vooruit te kunnen! Als alle verbindingen gewalst zijn wordt de verstaging nogmaals gecontroleerd op lengte en eventuele afwijkingen.
Werkplaats CS.RIGGING

04

unieke verstaging
uniek nummer

Geen stag is hetzelfde en wij houden daarom goed bij welke materialen we gebruiken voor jouw nieuwe verstaging. In de nieuwe verstaging graveren wij altijd een uniek nummer. Dat is niet alleen handig om alle details in te zien, maar dit is ook handig voor de verzekering. Wij hebben een groot bestand met alle informatie.
Verstaging - CS.RIGGING

05

De nieuwe
verstaging

Zodra de nieuwe verstaging klaar is kun je deze komen ophalen, of indien gewenst monteren wij je nieuwe verstaging op het schip. Heb je nog andere producten nodig? Laat het ons van tevoren weten en wij zorgen dat alles gelijk voor jou klaar staat. Wel zo makkelijk.
Lars bespreekt verstaging met klant - CS.RIGGING

06

oude stagen voor het goede doel

Jouw oude stagen zijn geld waard! Met jouw oude stagen steunen wij Zeehondencentrum Pieterburen. Nadat je bij ons jouw verstaging, of zeerailing, hebt na laten maken, laat je jouw oude stagen bij ons achter en de volledige opbrengst hiervan doneren wij aan Zeehondencentrum Pieterburen. Op deze manier dragen wij samen bij aan het welzijn van de zeehonden en een schone Waddenzee.
Teddy, de adoptie zeehond van CS.RIGGING in Zeehondencentrum Pieterburen

Het team
in de
werkplaats

Timo - hoofd productie
Timo zorgt er voor dat alle materialen voor jouw verstaging aanwezig zijn en dat jouw verstaging op tijd klaar is. Ook controleert hij de kwaliteit.
Menno - CS.RIGGING
Menno is onze tuiger. Rondom het vaarseizoen vind je hem voornamelijk in de havens. Tijdens de wintermaanden is hij druk met het maken van stagen in de werkplaats.

Onbezorgd zeilen

Offerte
formulier

Aan de hand van de gevraagde gegevens kunnen wij je een passende offerte toesturen voor het vervangen van jouw verstaging. Indien mogelijk, ontvangen wij ook graag foto's om de aanvraag te versnellen. Dit is uitaard niet verplicht. De foto's kunnen aan het eind van het offerte formulier worden toegevoegd.

Wij streven er naar om binnen een paar werkdagen te reageren. Je kunt ons uiteraard ook bellen op +31 (0)75 303 03 90 of stuur een mail naar info@cs-rigging.com.

  Meer nodig?

  Soms is het fijn om alles in één keer te vervangen. Dat kan natuurlijk. Denk hierbij aan een nieuwe verstaging, een geheel nieuw lijnenpakket, of een complete zeerailing. CS.RIGGING adviseert jou graag hierin. Neem geheel vrijblijvend contact op. 
  Verstaging - CS.RIGGING
  Lijnen op rol in splitsparadijs - CS.RIGGING
  Zeerailing met RVS kabel op zee in de golven - CS.RIGGING
  Contact